Održano IX. Hodočašće hrvatskih branitelja Majci Božjoj Gorskoj

Jutros je u Svetištu Majke Božje Gorske u Loboru održano već tradicionalno IX. Hodočašće hrvatskih branitelja sjeverozapadne Hrvatske.
Hodočašće su organizirali Ministarstvo hrvatskih branitelja, Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi Krapinsko – zagorske županije, te Župa i Općina Lobor.
Načelnica Općine Lobor, Ljubica Jembrih, u izjavi za medije uoči početka hodočašća naglasila je kako je ovo već deveto okupljanje hrvatskih branitelja sjeverozapadne Hrvatske u Loboru te zahvalila inicijatorima hodočašća. Prije svega se zahvaljujem inicijatorima koji su pokrenuli ovo hodočašće, dr. Franji Greguriću i našem loborskom generalu Stjepanu Adaniću, upravo s ciljem da se povijesna istina ne iskrivljuje, već da se prenaša, čuva i da se prizna ono što su naši branitelji nama omogućili. A omogućili su nam da možemo sretno i mirno živjeti u svojoj Hrvatskoj – rekla je načelnica Jembrih izrazivši zadovoljstvo što se svake godine hodočašću pridružuje sve više i više branitelja i udruga.