Predsjednik

Predsjednik Policijske udruge hrvatskih branitelja Grada Zagreba i Zagrebačke županije je ZDENKO OSTOVIĆ iz Zagreba. Umirovljeni je djelatnik UNS-a, policajac, dragovoljac i hrvatski branitelj te nositelj Spomenice Domovinskog rata 90/91.Mi svi bivši pripadnici i djelatnici MUP-a RH posebice i s ponosom pamtimo 5. kolovoza 1990. kada su postrojeni prvi hrvatski redarstvenici i 7. rujna 1990. kada je osnovana ATJ Lučko, prva oružana postrojba suvremene hrvatske države. Sjećamo se i nemilih zbivanja 1991., „Krvavog Uskrsa“ – stradanja Josipa Jovića, prvog poginulog hrvatskog redarstvenika u Domovinskome ratu, kao i naših dragih dvanaest redarstvenika tragično ubijenih u Borovu Selu, ali i svih drugih poginulih i nestalih, nama znanih i neznanih kolega – policajaca i branitelja koji su viteški, časno i herojski dokazali da nema te zadaće koju u interesu hrvatskoga naroda i obrane slobode hrvatske države nismo bili u stanju izvršiti.
Upravo zbog svih njih kojima treba odati priznanje i zahvalnost, kao i zbog nas preživjelih, treba postojati jedna ovakva udruga hrvatske Policije i pripadnika drugih ustrojstvenih jedinica MUP-a RH iz časnih vremena Domovinskog rata, koja će radi zaštite i promicanja interesa svojih članova i drugih ciljeva, te zajedničkih uvjerenja, promicati temeljne vrijednosti Domovinskog rata, promičući herojska djela, žrtve i ideale pripadnika hrvatske Policije u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.
Istovremeno, uz ostale segmente našeg društva, dužni smo i nastojati ćemo zaštiti društveni status, dostojanstvo, čast, ugled i vitalni interes pripadnika MUP-a RH iz vremena Domovinskog rata, kao i obitelji poginulih, nestalih, ranjenih te teško bolesnih pripadnika Policije.