24 obljetnica VRO Oluja

U sunčani ponedjeljak 5. Kolovoza 2019. Godine u kraljevskom gradu Kninu je održano obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. Uz predsjednicu Republike Hrvatske gđu. Kolindu Grabar Kitarović te ostale najviše hrvatske državne dužnosnike i brojna visoka domaća i strana izaslanstva, dolaskom u Knin na proslavu 24. obljetnice VRO Oluja stigli su i brojni članovi naše Udruge (PUHBZGŽ) predvođeni tajnikom Mladenom Mihovljanec koji su svojom nazočnošću uveličali proslavu.
Svečani program na Trgu dr. Ante Starčevića počeo je jutros budnicom ulicama Grada Knina koju je svirao orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske.Neposredno prije polaganja vijenaca Počasni postroj dao je prijavak predsjednici Republike i vrhovnoj zapovjednici OS RH Grabar-Kitarović, koja je obavila smotru postroja. Nakon polaganja zajedničkog vijenca kod spomenika hrvatske pobjede „Oluja 95“,uslijedila su i prigodna obraćanja najviših državnih dužnosnika. Po završetku obraćanja i članovi naše Udruge zapalili su svijeće i odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.
Proslava je nastavljena na Kninskoj tvrđavi. Tijekom svečanosti na tvrđavi kninska crkvena zvona su zvonjavom simbolički podsjetila na ulazak pripadnika Hrvatske vojske (HV) u Knin tijekom VRO Oluja i ispaljena su i 24 počasna plotuna u spomen na 24. obljetnicu VRO Oluja Tijekom trajanja svečanosti na Kninskoj tvrđavi iznad tvrđave se održao mimolet u kojem su sudjelovali Krila Oluje. Po završetku svečanosti na Kninskoj tvrđavi svi sudionci su se s tvrđave pješice spustili iu mimohodu došli do crkve Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta gdje je bila služena sveta misa za Domovinu. Nakon kraćeg odmora članovi naše Udruge su se autobusom uputili prema Zagrebu u koji su sretno stigli u večernjim satima.
Autor: PUHBZGŽ