Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. -2019.

Republika Hrvatska obilježava „Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. -2019.“ pod sloganom „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta“.

Kako bi se poklonili žrtvi i s pijetetom odali počast, u herojski grad danas je stiglo na tisuće ljudi, na čelu s predsjednicom Republike Hrvatske, predsjednikom Sabora i predsjednikom Vlade Republike Hrvatske, stigli su i brojni članovi naše Udruge (PUHBZGŽ) koji su svojom nazočnošću uveličali „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta“.

Središnji dio programa „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta“ započeo je u 10 sati u dvorištu Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana gdje je komemoracijski program vodio glumac Darko Milas, a pjesmom ga je dostojanstveno uveličala Klapa „Sveti Juraj“ Hrvatske ratne mornarice.
Po završetku prigodnog programa, formirana je Kolona sjećanja koju su i ove godine predvodili hrvatski branitelji Vukovara skupa s članovima obitelji poginulih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja Vukovara. Potom su se Koloni sjećanja priključivali ostali građani skupa s predstavnicima državnih, regionalnih i lokalnih vlasti.
Program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. završiti će tradicionalnom manifestacijom pod nazivom „Svjetlosna rijeka sjećanja” prilikom koje se u Dunav puštaju svijeće u spomen na ubijene i nestale branitelje Vukovara te manifestacijom „ I u mome gradu Vukovar svijetli” prilikom koje se u 18 sati u svim gradovima, u Ulici grada Vukovara ili glavnoj ulici u pojedinome gradu Republike Hrvatske pale svijeće.
Autor:PUHBZGŽ


Autor:F.Mlinarić