Obilježavanje 28. godišnjice početka Domovinskog rata u Pakracu

Obilježavanje 28. godišnjice početka Domovinskog rata u Pakracu, u kojemu sudjeluje i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, počelo je misom za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, nakon čega se “Mimohod pobjednika” uputio prema groblju, gdje će biti položeni vijenci na spomen-obilježje.
U Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije nazočila je svetoj misi za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, a zatim se pridružila “Mimohodu pobjednika” ulicama Pakraca do rimokatoličkog groblja, gdje će položiti vijence na spomen-obilježju poginulim hrvatskim braniteljima. Predsjednica Republike pridružila se mimohodu. Obilježavanje će tradicionalno završiti svečanim postrojavanjem sudionika na parkiralištu Tržnice Pakrac i prigodnim govorima.
Nakon prigodnog druženja i domjenka u Hrvatskom domu “dr. Franjo Tuđman”, članovi izaslanstva Policijske udruge hrvatskih branitelja Grada Zagreba uputili su se prema mjestima Bučje i Kusonje, kao i pred spomen obilježje ispred Policijske postaje Pakrac, gdje su paljenjem svijeća odali počast stradalim mještanima, civilima, policajcima i svim braniteljima.
POLICIJSKA UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE izražava vječno poštovanje prema svim hrvatskim braniteljima kao i najdublji pijetet i iskrenu zahvalnost svima koji su svoj život utkali u vedre dane i svjetlu budućnost jedine nam Domovine, Republike Hrvatske.
Autor: PUHBZGŽ

Autor: PUHBZGŽ

Autor: F.Mlinarić