Obilježena 28. obljetnica stradanja 12 redarstvenika u Borovu Selu

Prije 28.godina na današnji dan 02.svibnja 1991. u Borovu Selu mučki je ubijeno 12 hrvatskih redarstvenika. Upali su u zasjedu kad su došli osloboditi dvojicu svojih kolega. Hrvatski policajci koji su pali u toj akciji. bili su: Stipan Bošnjak, Antun Grbavac, Josip Culej, Mladen Šarić, Zdenko Perica, Zoran Grašić, Ivica Vučić, Luka Crnković, Marinko Petrušić, Janko Čović, Željko Hrala i Mladen Čatić.
U spomen na 12 pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije koje su srpske paravojne postrojbe napale iz zasjede i ubile 2. svibnja 1991. u Borovu Selu, današnjem Borovu, u četvrtak su, uoči 28. godišnjice pogibije, cvijeće na njihove grobove položili i svijeće zapalili članovi udruge PUHBZGŽ koji su nazočili komemoraciji i odali počast 12-torici ubijenih hrvatskih redarstvenika.
Obilježavanju je nazočna i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović te ministri hrvatskih branitelja i unutarnjih poslova Tomo Medved i Davor Božinović te brojni drugi visoki državni,vojni i civilni uzvanici.
Autor: PUHBZGŽ

Foto: M.Šuperina