Obilježena 29. godišnjica početka Domovinskog rata u Pakracu

U Pakracu je u ponedjeljak održano obilježavanje 29. godišnjice početka Domovinskog rata. Obilježavanje je počelo svetom misom za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, nakon čega se “Mimohod pobjednika” uputio prema groblju, gdje su položeni vijenci na spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima. Potom je održano svečano postrojavanje sudionika, s okupljenima su se obratili Anamarija Blažević, gradonačelnica Grada Pakraca, Miroslav Ivančić, predsjednik Udruge hrvatske policije i branitelja Pakraca i Lipika, Alojz Tomašević, župan požeško-slavonski, Danko Bevanda, pripadnik Posebne jedinice policije Kumrovec, Mladen Markač, izlaslanik potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova, Tomo Medved, izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja, Željko Glavić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora te Marijan Mareković, izaslanik predsjednika RH.
Ovo je bio dan koji vječno ostaje u sjećanju svih nas, koji smo na bilo koji način sudjelovali u obrani slobode i suvereniteta Republike Hrvatske, ali i dan na čiju važnost smo dužni ukazivati mladim generacijama, kako bismo svi zajedno znali cijeniti blagodati slobode i nezavisnosti stvorene na krvi brojnih civilnih žrtava i mnogih znanih i neznanih, ali časnih HRVATSKIH BRANITELJA svih nacionalnosti. Znajući koliki je trud domaćin uložio i duboko cijeneći njegovu ulogu u obilježavanju 29. obljetnice početka Domovinskog rata, ali i sjećajući se naših poginulih i nestalih suboraca, danas smo ponosno koračali ulicama Našeg Grada Heroja, Pakraca!
POLICIJSKA UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE izražava vječno poštovanje prema svim hrvatskim braniteljima kao i najdublji pijetet i iskrenu zahvalnost svima koji su svoj život utkali u vedre dane i svjetlu budućnost jedine nam Domovine, Republike Hrvatske.
Autor: PUHBZGŽ

Autor: F.Mlinarić

Autor: F.Mlinarić