Obilježena 30. godišnjica ubojstva 12 redarstvenika u Borovu Selu

Počast ubijenim policajcima, polaganjem vijenca i paljenjem svijeće u ime predsjednika Hrvatskog sabora odao je saborski zastupnik Nikola Mažar, a u ime predsjednika Vlade potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te ministra obrane Maria Banožića. Počast će odati i izaslanstva udruga policije iz Domovinskog rata i stradalničkih udruga, Vukovarsko-srijemske županije te gradova Vinkovaca i Vukovara.
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja državnih i drugih izaslanstava, u Borovu bili su i članovi Policijske udruge hrvatskih branitelja Grada Zagreba i Zagrebačke županije., u nedjelju je obilježena 30. godišnjica ubojstva 12 pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije.
Okupili smo se danas kako bismo se prisjetili žrtve hrvatskih policajaca koja je predana za slobodu Republike Hrvatske. Ovdje se dogodio jedan od najokrutnijih i najpodlijih zločina u razdoblju koje je povijest kasnije označila kao prvu fazu agresije na Hrvatsku. Sjećamo se svih branitelja i s ponosom se sjećamo uloge hrvatske policije koja je u tim prvim razdobljima rata imala ključnu ulogu u obrani Hrvatske. Bila je prva meta, dala je prvoj žrtvi – Josipu Joviću, ali i prvoj kolektivnoj žrtvi – 12 policajaca kojima smo danas došli odati počast. Republika Hrvatska stvorena je na žrtvi hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu i mi smo danas ovdje da im zahvalimo na svemu što su učinili. Svake godine dolazit ćemo ovdje i odavati počast onima koji su odgovorni za život u demokratskoj i slobodnoj državi, rekao je Davor Božinović.
Autor:PUHBZGŽ

Foto: F.Mlinarić