Osnivačka i izborna skupština

7.svibnja 2016. godine policajci branitelji iz grada Zagreba i ostalih gradova Zagrebačke županije okupili su se u prostorijama mjesnog ureda Dugave, gradske četvrti Zagreb Istok, na Osnivačkoj skupštini Policijske udruge hrvatskih branitelja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.Nakon intoniranja državne himne i odavanja počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima Skupštinu je prigodnim govorom otvorio predsjednik ZUHBDRP Republike Hrvatske  Marijan Smernić. U svom je prigodnom govoru podsjetio na ulogu, žrtvu i povijesni značaj policije u Domovinskom ratu, kao i potrebu da se svi zalažemo za podizanje ugleda i čuvanje digniteta Policije. Zaželio je uspješan i plodonosan budući rad i djelovanje  POLICIJSKE UDRUGE HRVATSKIH BRANITELJA GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE, ukazujući na punu podršku ZUHBDRP RH.
Nakon završetka uvodnog govora, na prijedlog radnog  predsjedništva te završetkom popisa svih prisutnih članova, Osnivačka je skupština započela s radom uz sljedeći dnevni red:
1. Usvajanje statuta
2. Izbor izvršnog odbora
– predsjednika
– dopredsjednika
– tajnika
– rizničara
– 3 člana odbora
3. Izbor nadzornog odbora
– predsjednika
– 4 člana odbora
4. Izbor Časnog suda
– predsjednika
– 2 člana
Statut je jednoglasno usvojen te se krenulo s 2. točkom dnevnog reda, izborom Izvršnog odbora. Jednoglasnom odlukom skupštine za predsjednika Policijske udruge hrvatskih branitelja Grada Zagreba i Zagrebačke županije izabran je Željko Batur. Za dopredsjednika udruge izabran je Romeo Žunić. Za tajnika udruge izabran je Mladen Mihovljanec, dok je za rizničara izabran Krešimir Kaniža. Za članove Izvršnog odbora izabrani su Ivica Šikoronja, Žarko Brezinščak i Bernard Majdak. Po završetku izbora Izvršnog odbora pristupilo se 3. točki dnevnog reda, biranju Nadzornog odbora. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je ,a za članove nadzornog odbora izabrani su Tomo Stojanac, Oliver Križić, Marijan Vlašec i Stjepan Ivanušić. Jednoglasnim izborom predsjednika i članova Nadzornog odbora pristupilo se 4. točki dnevnog reda – izboru Časnog suda. U časni su sud jednoglasno izabrani Vlado Kos za predsjednika časnog suda te Branko Vlašec i Zdravko Duvnjak za članove časnog suda. Završetkom izbora svih dužnosnika i članova Policijske Udruge hrvatskih branitelja Grada Zagreba i Zagrebačke županije skupštini i svim nazočnima prigodnim se govorom obratio predsjednik udruge Željko Batur.
Po završetku govora predsjednika Udruge, svi su članovi i gosti nastavili druženje uz prigodni domjenak.
Autor: Mladen Mihovljanec, PUHBZGŽ