Pod geslom “Plavo-nije boja, nego način života”

Uoči blagdana sv. Mihovila, zaštitnika hrvatske policije jučer 28.09.2019. godine, članovi udruge PUHBZGŽ okupili su se na Jarunu kako bi dostojno i svečano obilježili svoj dan.
Pod geslom “Plavo-nije boja, nego način života”, u subotu je na Jarunu održano već tradicionalno druženje građana i policije povodom obilježavanja Dana policije.
Hrvatske plavce građani su danas mogli vidjeti na Jarunu te iz prve ruke vidjeti s kakvom opremom i tehnologijom raspolažu te pratiti i pokazne vježbe specijalne policije. I ove godine hrvatska policija predstavila je svoj rad, tehniku i obučenost na zagrebačkom Jarunu, a druženju s građanima pridružili su se i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina.
Zahvaljujem vam na vašem humanom i plemenitom pozivu, vašoj brizi na očuvanju reda i sigurnosti svih naših građana. Svoju policijsku službu uvijek obavljajte časno, savjesno i profesionalno. Naša hrvatska policija imala je veliku ulogu i dala je veliku žrtvu u stvaranju, obrani i oslobađanju naše Domovine, a mnogi su hrvatski policajci u Domovinskom ratu položili život za slobodu Domovine. Neka im je vječna hvala i slava!”, istaknula je Kolinda Grabar-Kitarović.
Autor:PUHBZGŽ