Vukovar 2021- 30. obljetnica

Obilježavanjem Bitke za Vukovar odajemo zasluženo priznanje i izražavamo zahvalnost svim sudionicima obrane, jer herojska obrana Vukovara utkana je u konačnu pobjedu Hrvatske u Domovinskom ratu, istaknuo je ministar Medved.
Podsjetivši na okolnosti koje su prethodile velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, istaknuo je važnost Bitke za Vukovar. „Bez obzira na izrazito nepovolje okolnosti u kojima smo se našli, uspjeli smo razbiti sve vojne formacije koje su djelovale na glavnom pravcu napada na Republiku Hrvatsku. Dok smo mi na ovim prostorima zadržavali i uništavali, naša braća po oružju osvajali su vojarne na teritoriju Hrvatske i uzimali naše oteto oružje“.
Članovi udruge danas u obilasku grada Heroja Vukovara i odavanje pijeteta poginulim i nestalim herojskog grada Vukovar.
“Branitelji Vukovara svojim herojstvom neslomljivim duhom stekli su vječnu slavu i zauvijek osvojili srca svih Hrvata u domovini i iseljeništvu. Otada svi mi Hrvati uz svoj rodni grad nosimo u srcu i Vukovar, koji i danas, vječan kao narod , ponosno stoji. Svima još jednom čestitam 30. obljetnicu Bitke za Vukovar, a vama, koji ste dali sve za Hrvatsku iskreno i ponizno hvala”, poručio je premijer na kraju svog obraćanja.
Autor: PUHBZGŽ

Foto: F.Mlinarić

Više slika obilazak Vukovara