20. obljetnica Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj

SVEČANOST OBILJEŽAVANJA 20. OBLJETNICE VOJNOG ORDINARIJATA U RH

Svečanom procesijom i misom u Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetih Stjepana i Ladislava u Zagrebu u srijedu, 13. prosinca 2017. godine obilježena je 20. obljetnica utemeljenja Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj. Koncelebriranu misu predvodio je vojni ordinarij monsinjor Jure Bogdan u koncelebraciji s nadbiskupima, biskupima, vojnim i policijskim kapelanima i drugim svećenicima iz Hrvatske i inozemstva.
Procesiji i misnom slavlju koje se održalo u zagrebačkoj katedrali nazočili su načelnik Glavnog stožera OSRH general-zbora Mirko Šundov koji je ujedno bio i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, potpredsjednik Vlade, ministar obrane RH Damir Krstičević kao izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. U obilježavanju 20. obljetnice uspostave Vojne biskupije u Republici Hrvatskoj sudjelovali su i pripadnici Oružanih snaga RH, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja, Počasno zaštitne bojne, Povijesne postrojbe te klape Hrvatske ratne mornarice i MUP-a.
Izaslanstvo ZAJEDNICE UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA POLICIJE REPUBLIKE HRVATSKE predvodio je njen predsjednik, g. Marijan Smernić, a činili su ga predstavnici POLICIJSKE UDRUGE HRVATSKIH BRANITELJA GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE: g. Marijan Vlašec, g. Nikola Vlašec, g. Zlatko Gladoić, g. Zoran Tušek i članovi drugih braniteljskih policijskih udruga.
Autor: Marijan Vlašec, PUHBZGŽ