Godišnja skupština 16.12.2017. godine

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA
POLICIJSKE UDRUGE HRVATSKIH BRANITELJA GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

 

Temeljem čl. 28. i čl. 30. Statuta Policijske udruge Grada Zagreba i Zagrebačke županije, dana 16. prosinca 2017. godine, s početkom u 11 sati, u prostoru mjesnog odbora Novi Zagreb, Istok u Dugavama, ulica Sv. Mateja 93, održana je redovna Godišnja skupština PUHBZGŽ.
U svojstvu gosta, Godišnjoj skupštini je nazočio g. IGOR BOČKAJ, predsjednik Odbora za veterane, socijalnu skrb i zdravstvo u Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb, koji se prigodnim govorom obratio okupljenima. Isto tako, nazočne su pozdravili i g. VALENTINO RAJKOVIĆ, predsjednik HVIDR-a Novi Zagreb,kao i  i g. FAHRUDIN JAŠAREVIĆ, predsjednik Udruge Bošnjaka, koji su ujedno i članovi PUHBZGŽ. U nazočnosti okupljenih članova, gostiju i podupiratelja Udruge, slijedom usvojenog Dnevnog reda predsjednik Udruge, Vlado Kos razložio je potrebu izmjene i dopune pojedinih članaka Statuta Udruge, kao i  određenih kadrovskih promjene kako bi se stvorili bolji uvjeti za učinkovitije funkcioniranje i djelovanje s ciljem provođenja temeljnih odrednica PUHBZGŽ.
Sukladno navedenom, jednoglasno je usvojena odluka o proširenju mogućnosti učlanjenja u PUHBZGŽ koje od danas glasi:
Aktivnim članom Udruge može postati bilo koja osoba koja dokaže da je bila pripadnik djelatnog ili pričuvnog sastava policije ili bilo koje ustrojstvene jedinice MUP-a RH iz vremena Domovinskog rata, te je kao takva imala ili sada ima prebivalište na području PU Zagrebačke, i koja prihvaća načela, program i Statut Udruge, izražava spremnost promicanja ciljeva i provedbe zadaća Udruge.
U sklopu kadrovskih promjena, usvojena je ostavka g. ROMEA ŽUNIĆA na mjestu predsjednika Nadzornog odbora,a g. MARIJAN VLAŠEC razriješen je s dužnosti dopredsjednika Udruge te je imenovan predsjednikom Nadzornog odbora, dok je na dužnost dopredsjednika Udruge izabran g. ZDENKO OSTOVIĆ.
Umjesto dosadašnjih sedam (7) članova, Izvršni odbor činit će pet (5) članova, i to: predsjednik, dopredsjednik, tajnik i dva člana Udruge: g. TOMO STOJANAC i ŽARKO BREZINŠČAK.
Umjesto dosadašnjih pet (5) članova, Nadzorni odbor činit će tri (3) člana, i to: g. MARIJAN VLAŠEC, predsjednik i dva člana: g. ŽELJKO BATUR i g. BERNARD MAJDAK.
Gospodin MLADEN MIHOVLJANEC, tajnik Udruge podnio je opširno i precizno izvješće o financijskom planu Udruge za 2018. godinu, naglasivši činjenicu postojanja trenutno velikih nepoznanica glede očekivanog priliva materijalnih sredstava. Iznesen je plan nazočnosti predstavnika Udruge na 8 manifestacija diljem Republike Hrvatske, no njegova realizacija će ovisiti o financijskim mogućnostima.
Pod točkom “Razno”, između ostalog, ukazano je na potrebu planiranja racionalnog trošenja raspoloživih financijskih sredstava Udruge, ažurnijeg izvršavanja obveze plaćanja članarine, te veće angažiranosti članstva u radu i provođenju planiranih aktivnosti Udruge.  Isto tako, u znak zahvalnosti dodijeljene su i uručene prigodne zahvalnice podupirateljima Udruge: g. ROMANU RAJIĆU (FotoShop), g. ŽELJKU STUBIČANU (HUST), te Pekarnici SLOBOŠTINA.
Po svršetku rada Godišnje skupštine održan je prigodni Božićni domjenak uz druženje i bogatu gastronomsku ponudu koju su omogućili naši sponzori, kao i naši članovi: g. DRAGO TRNJANAC i g. LUKA BRDARIĆ.
Autor: Vlado Kos, PUHBZGŽ