Humanitarna aktivnost Policijske udruge hrvatskih branitelja Grada Zagreba i Zagrebačke županije

U zajedništvu sa Zakladom policijske solidarnosti, Policijskom akademijom MUP-a RH i naše Udruge pozivamo članstvo Udruge i naše prijatelje da kupnjom knjige “HRVATSKA POLICIJA U DOMOVINSKOM RATU” po cijeni od 100,00 kuna pomognu Zakladi policijske solidarnosti.
Nakladnik knjige je MUP RH, a autori su: doc. dr. sc. Ante Nazor i dr. Fotografije i dokumenti korišteni su iz fundusa arhive MUP-a RH, Hrvatsko memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, MORH i HTV.
Svrha Zaklade policijske solidarnosti je promicanje humanitarnog djelovanja i potpore policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova, a osnovana je zbog:pružanja pomoći prilikom svih oblika stradavanja i ugrožavanja socijalnog položaja policijskih službenika.
  • pružanja financijske pomoći članovima obitelji poginulih policijskih službenika,
  • pružanja pomoći pri rješavanju stambenog pitanja, školovanja djece, socijalnom i zdravstvenom zbrinjavanju,
  • pružanja materijalne i zdravstvene pomoći nezaposlenim roditeljima, kojima je poginuli policijski službenik bio jedini skrbnik,
  • pružanja financijske pomoći za liječenje teško oboljelih policijskih službenika i članova njihove najuže obitelji i
  • materijalnog zbrinjavanja teško socijalno ugroženih obitelji policijskih službenika.
Prijave i narudžbe mogu se poslati putem interne WA grupe Udruge, na e-mail udruge ili telefonski/SMS na broj predsjednika ili tajnika Udruge.
Autor: Marijan Šuperina