Obilježavanje 28. obljetnice VRO Bljesak u Okučanima

U Okučanima je u ponedjeljak 1. svibnja 2023., uz polaganje vijenaca i ruža na spomen-obilježje “Kocke vedrine” i podsjećanje na sve poginule te prelet dva MiG-a Hrvatskog ratnog zrakoplovstva održana središnja svečanost obilježavanja 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak.
Ministar obrane Mario Banožić u izaslanstvu Vlade predvođenim predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, u kojemu su bili i potpredsjednici Vlade i ministri hrvatskih branitelja i unutarnjih poslova, Tomo Medved i Davor Božinović, položili su vijence i odali počast poginulim braniteljima u VRO Bljesak. Ruže su na spomen obilježje položili kadeti Hrvatske vojske i polaznici Policijske akademije MUP-a RH.
Obilježavanju 28. obljetnice VRO Bljesak nazočili su predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković s izaslanstvom, predsjednik RH i vrhovni zapovjednik OS RH Zoran Milanović s izaslanstvom OS RH i načelnikom Glavnog stožera OS RH admiralom Robertom Hranjem, obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i ratni zapovjednici postrojbi koje su sudjelovale u VRO Bljesak i predstavnici udruga iz Domovinskog rata te izaslanstva županija, gradova i općina.
Autor:PUHBZGŽ