Obilježena 32. obljetnica ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika

U pokušaju spašavanja dvojice zarobljenih policajaca dvanaestoricu vinkovačkih specijalaca 2. svibnja 1991. u tadašnjem Borovu Selu, a današnjem Borovu ubili su i masakrirali pripadnici paravojnih postrojbi pobunjenih Srba na tom području.
Prije 32.godina na današnji dan 02.05. 1991. u Borovu Selu mučki je ubijeno 12 hrvatskih redarstvenika. Upali su u zasjedu kad su došli osloboditi dvojicu svojih kolega. Hrvatski policajci koji su pali u toj akciji. bili su: Stipan Bošnjak, Antun Grbavac, Josip Culej, Mladen Šarić, Zdenko Perica, Zoran Grašić, Ivica Vučić, Luka Crnković, Marinko Petrušić, Janko Čović, Željko Hrala i Mladen Čatić.

Ispod Spomen-obilježja vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji, rodbine i suborci ubijenih policajaca, članovi udruge PUHBZGŽ te državna i druga izaslanstva koja su do Spomen-obilježja došla u mimohodu od ulaska u Borovo. Među sudionicima mimohoda bili su i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar obrane Mario Banožić, koji su vijenac položili i svijeću upalili u ime Vlade RH.
Autor:PUHBZGŽ