Obilježena 31. obljetnica akcije „Plitvice“ i pogibije Josipa Jovića

Ispred spomen obilježja prvom poginulom redarstveniku na Plitvičkim jezerima obilježena je danas 31. obljetnica akcije „Plitvice“, kojom je srpski agresor započeo otvoreni rat prema Republici Hrvatskoj i u kojoj je život izgubio Josip Jović, 22-godišnji dobrovoljac, Prvi hrvatski redarstvenik, pripadnik Jedinice za posebne namjene MUP-a RH Rakitje.
Na komemoraciji je, uz biskupa Bogdana, bio biskupski vikar za pastoral MUP-a i Redarstvenih službi fra Frano Musić, OFM, i župnik Župe Svih Svetih u Aržanu don Marin Barišić. Na komemorativnom skupu pjevala je klapa MUP-a „Sv. Mihovil“. Obitelj poginulog Josipa Jovića, udruge sudionika akcije „Plitvice“ i izaslanstva državnog vrha i lokalne samouprave položili su vijence i upalili svijeće kod spomen obilježja.
Kao i svake godine, obilježavanju ovog događaja kojemu su prisustvovali i članovi naše Udruge PUHBZGŽ predvođeni predsjednikom Zdenkom Ostovićem, na Plitvičkim Jezerima u srijedu, 31. ožujka 2022. godine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.
Autor:PUHBZGŽ