Tradicionalni Uskršnji susret

TRADICIONALNI USKRŠNJI SUSRET
ČLANOVA OBITELJI ZATOČENIH I NESTALIH HRVATSKIH BRANITELJA

Dana 11. travnja 2017. oko 10:00 sati, na zagrebačkom groblju Mirogoj tradicionalno su se okupili članovi obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Ispred monumentalnog spomenika “Glas hrvatske žrtve – Zid boli”, na kojem je uklesano ime 12.031 žrtve velikosrpske agresije u Domovinskom ratu, kao i ispred Kenotafa – zajedničke grobnice neidentificiranih posmrtnih ostataka kod Krematorija, s dubokim pijetetom položeni su vijenci i zapaljene svijeće u čast, spomen i sjećanje na njihove najmilije i sve poginule hrvatske branitelje.
Nakon odavanja počasti i kraće molitve okupljeni su se uputili prema crkvi Sveta Mati Slobode u zagrebačkom naselju Jarun, gdje je održana Sveta misa zadušnica za sve civilne i ratne žrtve iz Domovinskog rata.
U obližnjem restoranu “Palfi” organizirano je druženje uz prigodni domjenak na kojem je gđa. LJILJANA ALVIR, predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja pozdravila i zahvalila na dolasku članovima udruge i njihovim gostima.
U ovim danima očekivanja Uskrsa i radosti koju nam donosi, gotovo je nemoguće ne osjećati tugu u srcima ljudi kojima je u tragičnim, krvavim “devedesetim” vihor rata  odnio njihove najmilije. Da, prošle su mnoge duge godine njihove samoće i molitve da im Svevišnji pomogne savladati neizrecivu bol, ali nada nije nestala. Tragovi tih njihovih patnji vidljivi su na njihovim licima. Hoće li neminovan protok vremena izblijediti tragove okrutne sudbine koja ih je zadesila – Ne. Neće!
Obitelj je samo jedna!
 
Ovom događaju je nazočio Vlado Kos, kao predstavnik Policijske udruge hrvatskih branitelja Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a u ime g. Marijana Smernića Predsjednika Zajednice Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske.
Autor: Vlado Kos, PUHBZGŽ