U Gornjoj Stubici održani 25. susreti za Rudija

U Gornjoj Stubici u nedjelju, 11. rujna 2022. održano je svečano otvorenje i letački program u sklopu 25. susreta za Rudija, tradicionalne manifestacije u spomen na pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, stožernog brigadira Rudolfa Perešina koji je poginuo tijekom vojno-redarstvene operacije Bljesak 2. svibnja 1995. godine.
U letačkom programu sudjelovali su avion Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MIG-21 i helikopter Black Hawk uz padobranske skokove pripadnika Zapovjedništva specijalnih snaga OSRH te druge vojne i civilne letjelice uključujući avion Pilatus PC-9 i helikopter Eurocopter Cougar Slovenske vojske, avion JAS 39 Gripen mađarskog ratnog zrakoplovstva te helikopter Bell 206 iz MUP-a RH.
Uoči aeromitinga, u Župnoj crkvi sv. Jurja Mučenika u Gornjoj Stubici održano je misno slavlje. U sklopu 25. susreta za Rudija održana je i prezentacija zanimanja vojni pilot za učenike osnovnih škola.
Tradicionalni Susreti za Rudija koji se održavaju u čast Rudolfa Perešina, najveća su i najposjećenija letačka manifestacija u Hrvatskoj, upotpunjena višednevnim društvenim i kulturnim programom.
AUTOR: MORH