Tradicionalno hodočašće branitelja Majci Božjoj Gorskoj u Loboru

8. Hodočašće branitelja Krapinsko-zagorske županije i sjeverozapadne Hrvatske u Svetište Majke Božje Gorske u Loboru održano je u nedjelju, 28. kolovoza 2022. godine. Na hodočašću branitelja bio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je nakon paljenja svijeća kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franjo Tuđmanu istaknuo. Danas je ovdje 30-ak braniteljskih udruga. Veseli me ovako velik odaziv, a posebno što dolazi sve više braniteljskih udruga i van područja Krapinsko-zagorske županije te vjerujem da će se ta tradicija i dalje nastaviti“ – rekao je župan Kolar.
Hodočašću se pridružio i ministar branitelja Tomo Medved koji je uz zahvalu svim hrvatskim braniteljima i svima koji su došli u Lobor istaknuo kako je to lijepa prigoda za okupljanje hrvatskih branitelja i mještana sjeverozapadne Hrvatske.
Lijepa je prigoda i da smo prije hodočašća i svete mise odali počast našem prvom predsjedniku doktoru Franji Tuđmanu. Ministarstvo hrvatskih branitelja i Vlada Republike Hrvatske, na čelu s Andrejom Plenkovićem, podržava ove susrete koji su iznimno značajnu u svjetlu okupljanja, bilo kroz onaj segment gdje se branitelji okupe, susretnu i prisjete se svih trenutaka iz Domovinskog rata, bilo kroz obrede i svetu misu, kroz molitvu i sjećanje na sve žrtve koje smo kao narod podnijeli – rekao je Medved.
Autor:PUHBZGŽ